Z vami že
20 let

Obnova usnja

Nega novega in starega gladkega pohištvenega usnja

Večinoma je pohištveno usnje enobarvno, površinsko obarvano, mat do svileno mat goveje usnje. So pa tudi anilin (odprtoporna gladka usnja), groba usnja (divje usnje) ali svetleča prevlečena PU usnja. Pri anilin usnju se vtrta kapljica vode (na neobremenjenem mestu) vpije v usnje, ki na tem mestu potemni.

Sledeča navodila veljajo za površinsko obarvana, enobarvna mat gladka usnja. Dodatne informacije za ostale vrste usnja najdet v leksikonu ali pa jih dobite neoposredno pri nas.

Naš nasvet za nego novega usnja

Pri vidni umazaniji je potrebno usnje očistiti z milden Reiniger. Glede na uporabo je potrebno usnje vsake 3 ? 6 mesecev konzervirati z Leder Protector, našim negovalnim mlekom. Ta proizvod je idealen za gladka usnja. Usnje ostane prožno in mehko. Zbledelost zaradi sonca se s tem močno zmanjša.

Obarvanje svetlega usnja zaradi oblačil je v zadnjih letih postala večja težava. Pri takšnih usnjih svetujemo uporabo Leder Versiegelung. Ta prepreči, da se barva vpije globoko v usnje. Pred tem dobro očistite!

Naš nasvet za nego starejšega usnja

Pri vidni umazaniji je potrebno pred nego usnje očistiti z milden Reiniger. Če je umazanija globoko v brazgotini, je potrebno dodatno uporabiti mehko krtačo za usnje.

Pri lažji zbledelosti, obrabi in odrgninah lahko usnje osvežite z Leder Fresh v ustrezni barvi (po barvni karti ali vzorcu). Istočano se površina s tem tudi zaščiti. Mesta popravila in barvanja je potrebno pred delom razmastiti s čistilnim bencinom, tako izboljšamo oprijem.

Za ohranitev in nego svetujemo Leder Protector. Ta s svojimi antioksidanti ustavi razpad usnja. UV filtri  ščitijo površino starega in dragocenega usnja pred zblednjem. Dodatno dobi usnje prožno površino.

Tudi za večje poškodbe imamo rešitev. Potrebno nam je poslati slike poškodb (e-mail) in opisati primer. Tako bomo lahko preverili ali je popravilo v lastni režiji in s pomočjo naših proizvodov sploh mogoče. Groba in krhka mesta je potrebno zgladiti z Leder Schleifpad. Globoke zlome in manjše praske lahko zaprete s tekočim usnjem. Velike grobe površine (sedalni del) je potrebno stabilizirati z nevtralno barvo. Podrobna navodila najdete na www.ledercenter.si. Profesionalno obdelavo vaše usnjene garniture lahko prevzame tudi strokovna delavnica. Z veseljem vam bomo svetovali obrat v vaši bližini.

Za rezervacijo termina nas kontaktirajte!

Pošljite nam sporočilo in dogovorili se bomo za termin.

kontaktni obrazec