Z vami že
20 let

Pogostost čiščenja je seveda odvisna od vsakega posameznika in njegovega načina življenja, saj je nekaterim avto zaradi službe drugi dom in tak avto je potrebno čistiti pogosteje, da ostane negovan.

Avtomobil bi bilo potrebno očistiti vsaj vsaka dva tedna, temeljito čiščenje pa se priporoča enkrat na mesec.

Temeljito čiščenje pomeni:

 • odstranjevanje odpadkov iz avtomobila (odstranjevanje smeti, papirčkov, vrečk, praznjenje in čiščenje pepelnika);
 • temeljito sesanje talnih oblog, tepihov, notranjosti vozila vključno s sedeži in prtljažnim prostorom;
 • brisanje plastike, ki jo po potrebi premažemo s premazi, ki dajejo plastiki mat oziroma sijaj izgled in jo tudi osveži;

 • na koncu čiščenja očistimo tudi notranje robove in pragove ter steklene površine. Pri ljudeh, ki v avtomobilu kadijo, priporočamo čistilo za steklo, ki vsebuje alkohol, saj lahko le s temi čistili zares temeljito očistimo stekla.

Ob zares trdovratni umazaniji v avtu se priporoča kemično čiščenje avtomobila. Kemično čiščenje pomeni temeljito čiščenje s kemikalijami, ki ne vsebujejo snovi, ki bi škodovale zdravju, kljub temu pa uspešno odstranijo vso umazanijo, ki se je s časom nabirala v vašem avtomobilu. S to metodo se lahko očistijo sedeži, tekstilne obloge, plastika, strop ? praktično vse, kar je v našem avtomobilu.

Posledice slabega vzdrževanja notranjosti avtomobila lahko konec koncev vplivajo tudi na naše zdravje. Umazanija se lahko s časom tako zažre v sedeže in tekstilne obloge, da jih ne moremo več brez sledu odstraniti.  Nekatera umazanija pušča za seboj tudi odvraten vonj, ki se lahko zažre v vse površine, predvsem v strop in tekstilne obloge in ga je izredno težko trajno odstranit. V tem primeru si lahko pomagamo s prečiščevalci zraka ( ionizator zraka ), ki očistijo zrak v avtomobilu in odstranijo bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave. Po potrebi je potrebno kakšen kos preproge oziroma obloge tudi zamenjati.

V primeru, da se sami lotevamo čiščenja avta, je potrebna pazljivost tudi pri izbiri produktov za čiščenje, katerih je na tržišču zares veliko. Pri izbiti le- teh je potrebno paziti, za kaj se to čistilo lahko uporablja in ali obstaja nevarnost, da s čistilom kaj poškodujemo. Z izbranim čistilom skrtačimo plastiko in jo obrišemo s suho in čisto krpo. Madeže na sedežih lahko prav tako odstranimo s čistili, ki jih kupimo v vseh bolje založenih trgovinah z avto materialom. Stekla čistimo s čistilom za stekla.

Kemično čiščenje

 • sesanje notranjosti
 • globinsko čiščenje notranjosti

 • mokro sesanje notranjosti

 • odstranjevanje madežev
 • odstranjevanje neprijetnih vonjav

Čiščenje usnja

 • čiščenje usnja
 • premaz usnja s posebno kremo za usnje
 • usnju se povrne sijaj, mehkoba, prožnost in vonj

Čiščenje plastičnih površin

 • odstranjevanje umazanije
 • premaz plastičnih površin s posebnim premazom
 • plastičnim površinam se povrne mat ali sijaj izgled

Popravila poškodb na usnju

Popravilo poškodb barve avtomobilskega usnja.

Značilne sledi obrabe pri avtomobilskem usnju lahko z našimi produkti uspešno očistite, popravite in negujete.

Posebej vstopni del voznikovega sedeža je izpostavljen močni obrabi in originalna barva se hitro obrabi.

Pri vidni umazaniji je potrebno usnje ? glede na stopnjo umazanosti ? očistit z mild ali stark Reiniger. Če je umazanija globoko v brazgotinah, potem je potrebno uporabiti krtačo za usnje.

Mesta, ki jih boste popravljali ali barvali je potrebno razmastiti s čistilnim bencinom, da se sredstva za popravilo bolje sprimejo. Leder Reiniger dobro odstrani umazanijo, ne odstrani pa pred tem nanesena olja, voske in silikone, ki so v veliko negovalnih sredstvih. Ta sredstva onemogočijo dober oprijem in obstojnost Leder Fresh ali tekočega usnja.

Zaradi obrabe je potrebno groba mesta pred popravilom ali barvanjem zgladiti z Leder Schleifpad.

Na mestih, kjer je barva obrabljena ali usnje prelomljeno, lahko originalno barvo osvežite z Leder Fresh. Na mestih z največjimi barvnimi razlikami je potrebno barvo večkrat nanesti in posušiti s sušilcem za lase. Ker tudi barva zaradi vezivnih sredstev deluje kot polnilno, se površinske poškodbe povsem popravijo.

Leder Fresh je v 46 standardnih barvah. Po želji vam pošljemo barvno karto. Če željene barve ni na barvni karti, potrebujemo vzorec ali ime barve proizvajalca. Barvo vam nato, proti doplačilu, zmešamo po vašem vzorcu ali imenu barve proizvajalca.

Seznam nam znanih vzorcev proizvajalcev boste našli pod barvno karto na naši spletni strani. Vprašajte vašega trgovca, da vam glede na številko šasije sporoči ime barve (ne številčne kode).

Kot alternativa je tudi vzorec usnja, izrežite za palec velik kos pod sedežem ali za tapeto. Lahko nam pa pošljete tudi vzglavnik, senčnik ali usnjen pokrov.

Seveda vam bomo to vrnili. Večje praske, zlome in manjše razpoke lahko zaprete s tekočim usnjem.

Za rezervacijo termina nas kontaktirajte!

Pošljite nam sporočilo in dogovorili se bomo za termin.

kontaktni obrazec