Naročite se na termin
Kontakt
kONTAKT

TEKOČE USNJE, 7 ML

TEKOČE USNJE, 7 ML

26,71 

Manjše poškodbe lahko enostavno popravite s tekočim usnjem. Tekoče usnje je tonirana masa za popravilo majhnih lukenj, razpok, globljih prask in zlomov. Tekoče usnje takšne poškodbe napolni in zalepi ter tudi po sušenju ostane mehko in prožno.

7 ml tekočega usnja je primerno za popravilo nekaj centimetrov dolgih razpok in zlomov.  Za večje poškodbe pa priporočamo 20 ml tekočega usnja.

PODROČJA UPORABE

 

 

Avto, volan, pohištvo, torbe in kovčki, usnjena oblačila

Razpoložljive variante:
7 ml in 20ml

Kategorija:

Opis

STANDARDNE BARVE

Z veseljem vam bomo po pošti poslali barvno kartico (naročilo barvne kartice). Za popolni rezultat je, zlasti pri svetlih barvah, pomembna natančna primerjava z barvno kartico, lahko pa tudi nam pošljete vzorec usnja. Vsak zaslon prikazuje barve drugače. Poslano barvno kartico lahko držite na usnju, preverite, ali katera barva z barvne kartice zadostuje, v nasprotnem primeru je potrebno poslati vašega vzorec usnja.


Posebne barve so barve, ki temeljijo na vzorcih. Sem spadajo tudi barve avtomobilskega in pohištvenega usnja, ki so nam na voljo. Doplačilo za posebne barve znaša 24,27 €. Pri večjih količinah ali več produktih v enaki barvi (npr. Leder Fresh), je doplačilo samo enkratno.


Tekoče usnje je na voljo tudi v “nevtralni barvi”. To je smiselno, če že imate Leder Fresh v ustrezni barvi ali če se tekoče usnje uporablja za več barv. Večkrat nanešen in posušen s sušilcem za lase, Fresh popolnoma prekrije tekoče usnje.

 • Rad bi naročil standardnobarvo!
 • Rad bi naročil posebno barvo za vozilo ali pohištvo!
 • Rad bi naročil RALbarvo!

Manjše poškodbe lahko enostavno popravite s tekočim usnjem. Tekoče usnje je tonirana masa za popravilo majhnih lukenj, razpok, globljih prask in zlomov. Tekoče usnje takšne poškodbe napolni in zalepi ter tudi po sušenju ostane mehko in prožno.

7 ml tekočega usnja je primeren za popravilo nekaj centimetrov dolgih razpok in zlomov.

Pri večjih poškodbah priporočamo 20 ml tekočega usnja. Pomembno! Če usnjena površina ni obstojna oziroma manjka osnova, je tekoče usnje ne more v celoti obnoviti. V primeru hujših poškodb nam vnaprej pošljite e-poštno sporočilo s fotografijami poškodbe (celotna površina plus podrobna slika poškodovanega mesta). Z veseljem vam bomo svetovali ali je priporočljivo popravilo s tekočim usnjem.

Tekoče usnje je namenjeno poškodbam usnja, kadar obstaja potreba po polnjenju. Praske in znaki obrabe, ki so samo v zgornjem sloju barve usnja, ne potrebujejo polnjenja s tekočim usnjem. Test: z nohtom potegnite po poškodovanem območju. Če se noht zatakne v praskah ali zlomih potem je  potrebno popravilo s tekočim usnjem.

 

PODROČJA UPORABE

Gladko usnje na sedežih vozil, oblazinjeno pohištvo, torbe itd.

 1. Čiščenje:
  V primeru vidno umazanega usnja je le-to najprej potrebno očistiti s COLOURLOCK Cleaner Mild ali Stark. Na mestu poškodbe ne uporabite preveč tekočine, saj material tam močneje vpija in usnje postane bolj trdo. Pri umazaniji v gubah in brazgotinah, je potrebno uporabiti krtačo za čiščenje usnja COLOURLOCK Leder Reinigungsbürste .

 

 1. Razmaščevanje:
  Površine, ki jih je potrebno popraviti, moramo razmastiti s čistilnim bencinom COLOURLOCK Leder Reinigungsbenzin, da se izdelki za popravilo dobro sprimejo s površino. To velja zlasti za površine in območja, katera so v stiku s kožo, kot so nasloni za roke, blazine za glavo ali volani.
 2. Brušenje:
  Pred polnjenjem skrbno izravnajte vsa grobe površine, praske in zlomljene robove z brusilno ploščico za usnje COLOURLOCK Leder Schleifpad in nato obrišite prah.
 3. Polnjenje s tekočim usnjemCOLOURLOCK tekoče usnje je na voljo v barvah naše barvne kartice ali pripravljeno glede na vzorec. Odstranite pokrovček iz tube in ​​poškodovana območja enakomerno napolnite s tekočim usnjem COLOURLOCK. Takoj zatem tekoče usnje gladite z lopatico COLOURLOCK Spachtel in pustite, da se, glede na količino polnila, suši eno do dve uri pri sobni temperaturi. Postopek ponavljajte vse dokler mesto popravila ni popolnoma zapolnjeno.
 4. Glajenje COLOURLOCK GLD- StiftTekočega usnja, ko se enkrat posuši, ni mogoče brusiti. Mesta, ki niso dovolj gladka ali so nečista, je mogoče naknadno poravnati s COLOURLOCK GLD-Stift. GLD razrahlja zgornjo plast tekočega usnja, tako, da lahko površino previdno popravimo. Odprite pokrov GLD svinčnika in konico večkrat pritisnite, da se prepoji z GLD raztopino. Če je konica preveč mokra, odvečno tekočino obrišite s krpo. Nato nežno povlecite GLD svinčnik po površini, da se tekoče usnje zrahlja in lahko zgladite površino. Druga možnost pa je, da po tem ko se je tekoče usnje z uporabo GLD svinčnika zmehčalo, uporabite brusni papir in zgladite mesto popravila. Vedno delajte previdno in z malo GLD, da območje popravila ne postane zamegljeno. Med vsakim korakom pustite, da se posuši. Postopek ponavljajte, dokler rezultat ni zadovoljiv. Usnjeno strukturo, ki ustreza originalu, lahko reproducirajo samo profesionalna podjetja za popravilo usnja. Ampak to običajno ni potrebno.
  NASVET: Če je konica GLD svinčnika umazana ali obrabljena, ga preprosto odstranite in obrnite. Pri menjavi barve pa konico vedno zamenjajte!
 1. Osvežitev BarvePo popravilu s tekočim usnjem je potrebno barvo in stopnjo sijaja prilagoditi s COLOURLOCK Leather Fresh. Na območjih, kjer je potrebna močnejše prekrivanja, večkrat nanesite Leather Fresh in vmes osušite s sušilcem za lase (uporabite zmerno temperaturo). Nepravilni nanos lahko izravnate z brusno ploščico in ponovno uporabite Leder Fresh. NASVET: V primeru posebne barve naročite tekoče usnje in Leder Fresh v enem naročilu, tako odpade boste imeli samo eno doplačilo za
 2. Poseben primer:raztrgano usnjeV primeru, da so razpoke na usnje daljše od 2 do 3 centimetre, je potrebno najprej preveriti ali ni boljše usnja zamenjati. Popravila krhkega usnja na obremenjenih mestih niso dolgotrajna. Majhne razpoke, ki niso pod napetostjo, je treba najprej začasno topo zlepiti z lepilom za usnje COLOURLOCK Lederkleber. Nato razrezane ali raztrgane robove tanko premažite z lepilom za usnje. Pustite 5 minut, da se posuši (lahko pospešite s sušilcem za lase) in kolikor je mogoče trdno stisnite skupaj. Nato s tekočim usnje zaprite razpoko, kot je opisano v zgornjem primeru.
 3. Poseben primer: Daljša razpokaDaljše razpoke in razpoke, ki so pod napetostjo, je potrebno prilepiti z zadnje strani s COLOURLOCK Spannstoff (nateznim materialom). Tkanino izrežite v okrogli obliki, tako da je polmer približno 2 do 3 centimetra večji od razpoke. Tkanino nato v sredini fiksirajte z iglo in z lopatico COLOURLOCK Spachtel potisnite rob tkanine pod usnje. S konico za razprševanje lepila COLOURLOCK Lederkleber lepilo enakomerno nanesite med blago in usnje. Pustite, da se lepilo približno 30 do 30 minut suši pod pritiskom. Nato opravite popravila s tekočim usnjem in Leder Fresh.
 4. Poseben primer: luknja v usnjuNASVET: Večjih lukenj ne polnite s tekočim usnjem. Obstaja lažji način. Najprej, tako kot pri veliki razpokah, zlepite luknjo z zadnje strani s tkanino COLOURLOCK Spannstoff. Nato na skritem mestu odrežite kos usnja, ki je dovolj velik za zapolnitev luknje. Kos usnja odrežite kar se da natančno, pri tem lahko uporabite škarje za nohte, ter ga nato nalepite na tkanino z lepilom za usnje. Nato sledite korakom kot pri popravilu razpok. .

Video:

SESTAVINE IZDELKOV

Sestavine: Tekoče usnje ne potrebuje oznak. To je vezivno sredstvo na vodni osnovi, ki je v barvnih različicah obarvano z barvnimi pigmenti. Vezivo po sušenju ostane prožno in elastično.

Zaščitite pred zmrzaljo! Hranite proč od dosega otrok!

Title

Go to Top