Naročite se na termin
Kontakt
kONTAKT

COLOURLOCK – BARVA ZA USNJE

COLOURLOCK – BARVA ZA USNJE

34,46 

Leder Fresh se uporablja za osvežitev barve enobarvnih, svileno mat gladkih usnjenih oblog v avtomobilskih ali pohištvenih oblazinjenjih, torbah in jaknah s praskami, odrgninami in rahlo zbledelostjo.

Razpoložljive možnosti:
30ml, 150ml in 1liter

Leder Fresh se uporablja za osvežitev barve enobarvnih, svileno mat gladkih usnjenih oblog v avtomobilskih ali pohištvenih oblazinjenjih, torbah in jaknah s praskami, odrgninami in rahlo zbledelostjo.

PODROČJA UPORAB

 

Avto, volan, pohištvo, torbe in kovčki, usnjena oblačila, čevlji in škornji, sedla

Kategorija:

Opis

STANDARDNE BARVE

Z veseljem vam bomo po pošti poslali barvno kartico (naročilo barvne kartice). Za popolni rezultat je, zlasti pri svetlih barvah, pomembna natančna primerjava z barvno kartico, lahko pa tudi nam pošljete vzorec usnja. Vsak zaslon prikazuje barve drugače. Poslano barvno kartico lahko držite na usnju, preverite, ali ena katera z barvne kartice zadostuje, v nasprotnem primeru je potrebno poslati vzorec vašega usnja.


Leder Fresh se uporablja za osvežitev barve enobarvnih, svileno mat gladkih usnjenih oblog v avtomobilskih ali pohištvenih oblazinjenjih, torbah in jaknah s praskami, odrgninami in rahlo zbledelostjo.

30 ml zadostuje za lokalne poškodbe, kot so poškodovani vogali na torbicah in obrabljeni volani ter prestavne ročice. 150 ml zadostuje za notranjo opremo vozil z značilno obrabo na sprednjih sedežih ali za odpravo sledi obrabe na kontaktnih površinah pohištva. En liter Fresh zadošča za precej večje površine, na primer če je potrebno popraviti več vozil ali več pohištvenih garnitur v isti barvi. Če je pohištvo popolnoma zbledelo ali so želene barvne spremembe, nas predhodno kontaktirajte. Lahko vam svetujemo ali poseg opravi z Leder Fresh ali obstajajo druge možnosti.

Nasveti in triki za uporabo Leder Fresh!

 • Vedno najprej poskusite na skritem mestu, da preverite, ali se barva ujema, šele nato nadaljujete na celotni površini.
 • Leder Fresh je primeren samo za ponovno barvanje na majhnih površinah!
 • Leather Fresh je barvna osvežitev v primeru poškodb. Poškodovana območja se popravijo in osvežijo od šiva do šiva. ”Zdrave” površine se z osvežitvijo ne izboljšajo. Takšne površine le očistite in vzdržujte.
 • Leder Fresh lahko nanesete tudi z brizgalno pištolo. Rezultat je bolj enakomeren, zlasti pri zelo velikih območjih.
 • Nepravilno naneseno sveže usnje lahko izravnate z usnjeno brusilno ploščico, preden nanesete drugo nanos.
  Različne barve Leder Fresh lahko zmešate, da dobite pravi ton, vendar za takšno delo potrebujete dober občutek za barvo.
 • Za manjša, lokalna popravila, lahko Leder Fresh nanesete tudi na sintetično usnje in plastiko.
 • Leder Fresh vedno sušite s sušilcem za lase. Tako se zelo skrajša čas sušenja. Če pustite, da se posuši brez sušilca ​​za lase, se običajno razmažejo predhodno naneseni sloji.
 • Vedno delajte na običajni sobni temperaturi! Leather Fresh se ne posuši dovolj dobro pri nizki temperaturi, pa tudi delo v takšnih razmerah ni zabavno.
 • Vzemite si dovolj časa za delo. Osvežitve barve lahko naredi samo strokovnjak tako, kar mimogrede. Z dovolj časa in miru, bo rezultata veliko boljši.
 • Za točkovno filigransko delo lahko Leder Fresh nanesete z mini čopičem.
 • Bodite še posebej previdni pri šivih različnih barv! Za zaščito jih je mogoče maskirati z maskirnim trakom

  Z Leder Fresh se barva ponovno osveži. Na voljo imamo 46 standardnih barv, lahko pa barvo zmešamo glede na vzorec ali ime proizvajalca. Upoštevajte podatke in informacije na barvni kartici.

Uporaba

Delajte samo na čistih in ne mastnih površinah, tako da se Leder Fresh dobro sprime in ne veže prahu in umazanije. V primeru mastnega usnja ali po čiščenju s čistili na milni osnovi,  je potrebno razmastiti površino s čistilnim bencinom za usnje, le tako se Leder Fresh dobro sprime s podlago. Grobe površine zgladite z brusilno ploščico za usnje.

Vedno najprej poskusite na skritem mestu, da preverite, ali se barva ujema in ali prihaja do sprememb, šele nato nadaljujete na celotni površini.

V tekoči obliki barva ne izgleda enako! Dobro pretresite in nanesite na skrito površino ter posušite s sušilcem za lase.

Barvo z gobo enakomerno nanesite na poškodovana območja, delajte od šiva do šiva in posušite s sušilcem za lase. Za manjše poškodbe je dovolj, da ga nanesete na prizadeto mesto. Obravnavajte samo mesta s spremembami barve. Če je potrebna bolj intenzivna pokritost, nanesite odtenek v več slojih in vmes posušite s sušilcem za lase.

Leder Fresh nanesite točkovno (predvsem na mesta, kjer je potrebna bolj intenzivna obdelava) ali pa s krožnimi gibi. Prvi sloj običajno zadostuje le za krhka in temnejša usnja, ker se vpije v prelome usnje. V primeru svetlih površin je potrebnih več aplikacij, dokler pokrivanje ni zadostno. Nepravilnosti pri nanosu je mogoče pred naslednjim nanosom izravnati z brusilno ploščico za usnje.

Naslednji videoposnetki vam bodo pomagali začeti. Vzemite si čas, da si jih ogledate, preden začnete s popravili.

Video:

SESTAVINE IZDELKOV

Leder Fresh Farbauffrischer

Sestavine: brez označevanja, barvila, ki se obarvajo, in veziva, odporna proti obrabi, ki se uporabljajo tudi obratih za strojenje in barvanje gladkega usnja.

Opozorilo: Vsebuje 2,4,7,9-TETRAMETHYLDEC-5-YNE-4,7-DIOL, ALKOHOLS, C11-15-SECONDARY, ETHOXYLATED Lahko povzroči alergično reakcijo.

Pred uporabo pretresite! Zaščitite pred zmrzaljo! Hranite proč od dosega otrok!

 

Title

Go to Top