Naročite se na termin
Kontakt
kONTAKT

COLOURLOCK ČISTILNI BENCIN ZA USNJE 225 ml

COLOURLOCK ČISTILNI BENCIN ZA USNJE 225 ml

13,42 

Čistilni Bencin za usnje je odlično razmaščevalno sredstvo, ki ne raztapljanja barv usnja. Zato lahko Čistilni Bencin  uporabljamo za čiščenje in razmastitev različnih vrst usnja.

Razpoložljive možnosti:

225ml in 1liter

PODROČJA UPORABE

 

 

Avto, volan, pohištvo, torbe in kovčki, usnjena oblačila, čevlji in škornji, sedla

Kategorija:

Opis

Čistilni Bencin za usnje, se za razmaščevanje uporablja v različnih primerih. Čeprav je topilo, ne raztopi barve usnja in je zato je primerno za razmaščevanje različnih vrst usnja..

Področja uporabe:

  • za razmaščevanje gladkega usnja in odstranjevanje ostankov negovalnih sredstev pred popravki s tekočim usnje ali nanosom Leder Fresh, le tako obdelana površina je pripravljena za delo z izdelki za popravilo.
  • za razmaščevanje maščobnih madežev na območju glave, naslonjal na pohištvu, volanih, ročajev in prestavnih ročicah v vozilih ter ročajev na torbah in kovčkih itd.
  • za čiščenje / razmaščevanje “mastnega” semiša na pohištvu
  • za razmaščevanje mastnih ovratnikov na jaknah, preden jih operete z detergentom za usnje
  • za razmaščevanje mastnih površin pred profesionalnim barvanjem v delavnici
  • 225 ml Čistilnega Bencina za usnja zadostuje za eno sedežno garnituro ali notranjosti vozila. En liter Čistilnega Bencina pa priporočamo za obsežnejša razmaščevanja ali za več predmetov.

UPORABA

Vedno najprej na skritem mestu preverite ali pride do sprememb na površini. Čistilni bencin za usnje ne topi barve, vendar lahko pride na odprtopornem usnju ali pri preveliki količini sredstva do posvetlitve barve ali pa se lahko naredijo robovi na mestu obdelave. Zato je preizkus na skritem mestu vedno koristen.

Mastna mesta obrišite s krpo, ki jo rahlo navlažite s Čistilnim bencinom za usnje. Krpa naj bo čista, mehka in po možnosti bela. Enobarvno gladko usnje lahko po preskusu temeljito razmastite. Odprtoporna usnja (semiš, anilin usnje itd.) pa samo nežno obrišite s tako navlaženo krpo, da se prepreči nastanek robov in madežev. Vedno pustite, da se usnje vmes posuši.

Čisto vseh maščobnih madežev ni mogoče popolnoma odstraniti. Zlasti mesta, ki so bila dolgo izpostavljena mastni koži ali lasem, ni mogoče popolnoma razmastiti s čistilnim bencinom. Maščoba je prodrla globoko v usnje in čistilni bencin na more absorbirati vse maščobe.  V nekaterih primerih lahko pomaga tudi Fettlöser-Spray (razmaščevalno razpršilo). Pri večjih površinah ali izredni mastnostnosti nas prosim kontaktirajte in povprašajte za nasvet.

Po čiščenju s Čistilnim bencinom za usnje je treba usnje ponovno negovati in zaščititi s sredstvom za nego, primernim za vrsto usnja.

Pomembno: Čistilni bencin čiščenje usnja je vnetljiv in je pri zaužitju lahko smrtno! Hranite proč od dosega otrok!

SESTAVINE

Leder Reinigungsbenzin – Čistilni bencin za usnje

Sestavine: HIDROKARBONI, C7-C9, N-ALKANI, ISOALKANI, CIKLEN

Sestavine: Bencin za čiščenje usnja je močno razmaščevalno in lahko vnetljivo topilo, pri čemer ne topi barve usnja.

 

 

 

Nevarnost! Lahko vnetljiva tekočina in hlapi. Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno nevarno. Lahko povzroči zaspanost in omotico. Strupeno za vodno življenje z dolgotrajnimi učinki. Če je potreben zdravniški nasvet, pripravite posodo ali etiketo.

PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE / zdravnika. NE povzročite bruhanja. Nevarne odpadke sežigajte v skladu z uradnimi predpisi in dovoljenji. Večkratni kontakt s kožo lahko povzroči grobo ali razpokano kože.

Hranite izven dosega otrok!

Title

Go to Top